Thursday, July 4, 2013

TEDx- Myšlienky hodné šírenia


Prednedávnom sa v Kežmarku udialo podujatie, ktoré mnohí považovali za zázrak. Svetoznáma konferencia TEDx dorazila do malého mesta pod Tatrami.
Cieľom organizátorov bolo to isté, čo hlása TED- šíriť myšlienky a inšpirovať. 

Ak žijete v malom meste a máte pocit, že tam nič nie je, že sa nič nedá, ste na omyle. Dokázali nám to rečníci ako Maťo Siska, ktorý žije v Spišskej Belej a má na svedomí pribúdanie podtatranských cyklotrás alebo založenie príjemného podniku Drum cafe, ktorý prináša to najaktuálnejšie v možnostiach komorného formátu koncertov a premietaní. 

Maja Bulková zas predstavila formát Odkaz pre starostu, ktorého účelom je zlepšiť naše okolie. O najzábavnejšiu reč sa postaral Marek Adamov, zakladateľ žilinskej Stanice, ktorá je inšpiráciou a príkladom mnohých kultúrnych združení. 

Žilinská Stanica je vzorom aj pre novozaložené združenie KicK, ktoré organizovalo prvý TEDx Kežmarok a ktoré chce aktívne pôsobiť v podtatranskom regióne organizovaním kultúrnych a voľnočasových podujatí, ktoré skvalitnia život v podtatranskej oblasti. 

Už zajtra sa predstaví starší súrodenec kežmarského TEDx v Bratislave. Registrácia naň je už ukončená, ale môžete si ho vychutnať prostredníctvom premietania na týchto miestach.

No comments:

Post a Comment